30 Σεπ 2009

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις θέσεις μερικής απασχόλησης στους Δήμους

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιδότηση 7.413 θέσεων μερικής απασχόλησης σε 623 Δήμους δεν δίνει λύσεις στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας κι ούτε δίνουν λύση στη στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους προς όφελος του πολίτη.

Οι νέες θέσεις που εξαγγέλθηκαν έρχονται να προστεθούν στις 20.000 προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ μέσω του ΟΑΕΔ, που θα πραγματοποιηθούν χωρίς καμία διαφανή και αντικειμενική διαδικασία, και υπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση μετά τη θεσμοθέτηση της υπηρεσιακής εξέλιξης των συμβασιούχων στο Δημόσιο αντί τη μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έρχεται τώρα να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και να καταστήσει τη μερική απασχόληση μόνιμη.

Η συνεχώς αυξανόμενη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο, επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την προβληματική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων και δημιουργεί νέες στρατιές ομήρων σε πελατειακές πολιτικές.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την πολιτική και να καλύψει άμεσα τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου