30 Σεπ 2009

Πραγματοποίηση σύσκεψης για θέματα υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – 2.9.2009 – σύσκεψη, για τα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης και ιδιαίτερα το μεγάλο έλλειμμα του ΟΠΑΔ που το 2009 θα ξεπεράσει το 1 δις , η περικοπή των ιατρικών πράξεων, η έλλειψη προσωπικού στον ΟΠΑΔ, τα προβλήματα που συνδέονται με τη λήξη της θητείας της Διοίκησης του Οργανισμού κλπ.

Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ένταξη του ΤΥΔΚΥ στον ΟΠΑΔ.

Τα παραπάνω προβλήματα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των ΟΤΑ καθώς και των εργαζομένων στα Ταμεία.

Από τη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς τη Διοίκηση του ΟΠΑΔ και την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.

Στα πλαίσια αυτά η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην επόμενη συνεδρίαση θα συγκεκριμενοποιήσει τις αγωνιστικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 15/9/2009 με πρώτο κύκλο έως την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και δεύτερο μέχρι την οριστικοποίηση και ψήφισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου