6 Μαΐ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς όριο αποδεικνύονται οι φανερές και κρυφές παρεμβάσεις, είναι προφανής η ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού και Υπουργείου Υγείας, που έχουν στόχο τη μείωση και την περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων και μάλιστα σε μια εποχή που χιλιάδες υπάλληλοι υποχρεώνονται να διαβιούν με "παγωμένους" μισθούς εξ αιτίας της μηδενικής εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ενώ εκκρεμεί η αποφασιστική χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να ομαλοποιηθεί η χορήγηση του εφάπαξ σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, όπως και η χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ, η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει ως "γραφειοκρατική διαδικασία" την περικοπή μέρους των ιατρικών εξετάσεων για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και ταυτόχρονα δέχεται ως λογική εξέλιξη την ανατροπή δικαιωμάτων τους όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη συμπεριφορά παραγόντων στο θέμα της περικοπής συγκεκριμένων εξετάσεων σύγχρονης τεχνολογίας και τονίζει ότι αυτή υποκρύπτει σαφέστατη πρόθεση περικοπής και μείωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Μάη και στη συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους για την ανατροπή αυτής της άδικης κυβερνητικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου