6 Απρ 2009

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων χαρακτηρίσθηκε η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Καθολική η συμμετοχή του κόσμου στα απεργιακά συλλαλητήρια που είχαν οργανωθεί σε όλες τις άλλες πόλεις της χώρας , με κεντρικό σύνθημα «να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την οικονομική κρίση».
Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Μυτιλήνη στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων από το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μυρσίνη Κανλή, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η υπάρχουσα κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται με την οικονομική κρίση φέρνει τους εργαζόμενους στα όριά τους και δίνει άλλοθι στους εργοδότες για να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών και απολύσεις. Κατήγγειλε ακόμη, ότι η κυβέρνηση με άλλοθι τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων καταργεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τουλάχιστον 150.000 εργάζονται με « μπλοκάκι» στο χώρο του Δημοσίου.
Μεγάλη συμμετοχή

Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου κατατέθηκε ψήφισμα σε εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, αφού ο ίδιος απουσίαζε στη Χίο.
Λίγο νωρίτερα στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Σαπφούς.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Τα αιτήματα της απεργίας ήταν:
Προστασία της αγοραστικής δύναμης
Προστασία και ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών και δικαιωμάτων (ειδικότερα: εφάπαξ, ενίσχυση του Ο.Π.Α.Δ κ.ά).
Αύξηση της απασχόλησης
Χαμηλό ήταν το ποσοστό των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας που συμμετείχε στη χθεσινή απεργία. Συγκεκριμένα από τους δασκάλους απήργησε το 30,5% στο νομό μας, ενώ από τους καθηγητές μόλις το 19,08 %. Τα ποσοστά απεργίας στους εκπαιδευτικούς του νομού μας ήταν τα χαμηλότερα από ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου