16 Ιαν 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 15/1/09 συνέντευξη τύπου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, των Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό της Λωρίδας της Γάζας, στον οποίο συμμετέχουν οι φορείς: Γ.Σ.Ε.Ε., Α.Δ.Ε.ΔΥ., UNISEF, Υπερ-Νομαρχία Αθηνών – Πειραιά, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΙΣΑ, Φ.Σ.Α.

Οι φορείς μας καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού στη Λωρίδα της Γάζας και απευθύνουν έκκληση προς όλους τους πολίτες της χώρας μας, την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ε. Ένωση και τη Διεθνή Κοινότητα να ενεργοποιηθούν άμεσα για να τεθεί τέλος στην εγκληματική δράση του Ισραήλ.

Για την έμπρακτη Αλληλεγγύη και βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό, αποφασίστηκαν οι εξής πρωτοβουλίες και δράσεις:

1. Συγκέντρωση και αποστολή νοσοκομειακού και φαρμακευτικού υλικού για να αντιμετωπισθούν οι επείγουσες ανάγκες του άμαχου πληθυσμού.

2. Συγκέντρωση χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό στον Τραπεζικό Λογαριασμό που ήδη άνοιξε η Unicef υπ.αριθμ. 169/480021-48 ΕΤΕ.

3. Όλες οι οργανώσεις μέλη μας αλλά και οι απλοί πολίτες μπορούν να καταθέτουν το οποιοδήποτε ποσό (που θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά φαρμακευτικού και νοσηλευτικού υλικού) στον ανωτέρω λογαριασμό.

4. Απευθύνουμε αίτημα προς τη ΝΕΤ και τους ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς σταθμούς να συμβάλουν στη διοργάνωση τηλεμαραθώνιου βοήθειας και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

5. Μεταφορά και νοσηλεία τραυματισμένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας.

6. Αιμοδοσία αλληλεγγύης στα δημόσια νοσοκομεία και σε κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας.

7. Φιλοξενία παιδιών από τη Λωρίδα της Γάζας σε κατασκηνώσεις στην Ελλάδα (σε συνεννόηση με τα κυπριακά συνδικάτα και στην Κύπρο).

8. Αντιπροσωπεία των φορέων μας, θα μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας για την καταγραφή των αναγκών και την έμπρακτη βοήθεια αποκατάστασης των πληγέντων

9. Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού, του Παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος και των αντίστοιχων φορέων για τη δημιουργία κινήματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

10. Η συνεχιζόμενη σφαγή και γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας εμπίπτει στις Αρμοδιότητες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, στο οποίο πρέπει να παραπεμφθούν ως εγκληματίες πολέμου οι ένοχοι (πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Ισραήλ).

11. Η αποστολή του Νοσοκομειακού και Φαρμακευτικού υλικού θα αναχωρήσει από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας (Λιμάνι Ειρήνης, Αλληλεγγύης και Βοήθειας προς τον Παλαιστινιακό λαό).

12. Συλλαλητήριο- Διαμαρτυρία με αίτημα: Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα το Σάββατο 17/1/09 και ώρα 14.00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Τέλος οι φορείς μας θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους και το επόμενο διάστημα για την ανασυγκρότηση και τη λειτουργία των υποδομών (νοσοκομεία, σχολεία, δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρισμού, κ.λ.π.) του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου