12 Νοε 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΔΑΓΚΛΗ

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Λέσβου 12/11/2008

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λέσβου, εκφράζει την αμέριστη ηθική και συναδελφική αλληλεγγύη στον ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΔΑΓΚΛΗ, πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο οποίος προασπιζόμενος (ως πρόεδρος) τα δικαιώματα των συναδέλφων του και με αφορμή τις δηλώσεις του για καλύτερη λειτουργία του κέντρου λαθρομεταναστών, δέχτηκε μηνυτήρια αναφορά από το Νομάρχη Λέσβου κ.Παύλο Βογιατζή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου κ.Δαγκλής, είχε σκοπό, μέσω της δήλωσής του για την ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας του κέντρου λαθρομεταναστών και αναφερόμενος στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σ΄ αυτό (που σε κάθε περίπτωση έχουν καταδειχθεί και με την πρόσφατη αποχώρηση των γιατρών χωρίς σύνορα!!!), να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους του που έχουν την ευθύνη φύλαξής του εν λόγω κέντρου.

Κατά συνέπεια ο πρόεδρος Αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου Στρατής Δαγκλής εξέφρασε τις απόψεις του όχι ατομικά ως μεμονωμένος υπάλληλος, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος ενός συλλογικού συνδικαλιστικού οργάνου (της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων) ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΕΣΘΑΙ, πόσο μάλλον όταν ασκείται από αιρετό εκπρόσωπο όπως είναι ο κ. Νομάρχης Λέσβου, ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ.

Επιπλέον υπογραμμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος (Στρατής Δαγκλής) είναι επί σειρά ετών συνδικαλιστής (στο Δ.Σ της Ενωσης Αστ.Υπαλλήλων,καθώς και στην Ε.Γ. του Νομ. Τμ. ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ), και αιρετό μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο ρόλος του είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα για την επίτευξη λύσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ενέργειες βασικές που επιβάλλονται και απορρέουν από το καταστατικό κάθε συνδικαλιστικού φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου